|
|

Avenue de Lauras

En matig frisk drink med Roqueforttinktur
    Bild på Avenue de Lauras

    Ingredienser

    • Avenue de Lauras 1 cocktail

    Övrigt:

    *Oleo Saccharum på limeskal (lime- och passionsfruktsocker)

    500 g limeskal

    500 g strösocker

    Vacca lätt och låt ligga 48h i ca 28 graders värme.

    8 mogna passionsfrukter (viktigt att dom ‘skrumpat’ till sig ordentligt innan användning)

    Töm vacpåse med lime och socker i en kastrull, skölj sedan ut påsen med 500 g vatten och häll i. Rör tills sockerlösningen är upplöst. Sila sedan bort limeskal. Tillsätt fruktkött från 8 passionsfrukter och låt stå på svag värme i 30 min, sila sedan bort passionsfruktskärnor.

    Blanda passionsfruktskärnor tillsammans med 60 ml Diplomatico i 24 h, sila bort kärnor och tillsätt romen i passions- och limesockret.

    Klart.

    *Roquefort Tincture

    60 g Roquerfort till 200 ml Wray Nephew Overproof Rom, låt stå tillsammans i 6 dagar.

    Frys, och sila sedan genom kaffefilter tills du har en klar vätska.

    Instruktioner

    Skaka alla ingredienser med is och sila ner i ett kylt glas. Pressa limeskalet över drinken.