- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Gin och tonic vårens drink
Gin och tonic vårens drink

Precis som inte alla frukter passar tillsammans i en fruktsallad (tomat, gurka, paprika är t ex frukter i ren botaniskt term) passar inte alla gin med alla tonics. Prova dig fram! Smaka och läs på om den ginen du valt för att välja en tonic som framhäver och komplimenterar den. Hur mycket tonic man ska ha är en smaksak men en ratio på 1:2 brukar ses som ultimat för smakupplevelsen, dock kan det tyckas lite starkt och jag brukar köra ca 1:3 just av den anledningen. Fever Tree är den tonicen jag oftast använder då den är väldigt prisvärd och finner sig bra med många olika ginsorter. Precis som med tonic finns det en uppsjö av gin att välja bland men jag rekommenderar alltid Jawbox; den smakar inte så tungt av enbär utan har en lite syrligare smak så den passar i många sammanhang. En väldigt bra all-round gin.

Till sommaren är mitt bästa tips en jordgubbsgin från Puerto de Indias med Fever Tree flädertonic och en skvätt citronjuice.


Det var brittiska soldater som skapade GT:n när de blandade kinin, huvudingrediensen i tonic och som förr användes för att bota malaria, med socker och vatten och sedan tillsatte gin för en bättre smak. Idag 200 år senare har vi något fler alternativ än vad engelsmännen hade så våga testa nya kombinationer och var inte rädd för att misslyckas. Vad som kanske ses som världens enklaste drink besitter många möjligheter som bara väntar på att bli upptäckta.



