|
|

I BAREN med Sean Eden – Sommarens succé i baren LAKRI Swedish Perfection

I BAREN med Sean Eden – Sommarens succé i baren LAKRI Swedish Perfection

I BAREN med Sean Eden – Sommarens succé i baren LAKRI Swedish Perfection

I BAREN Sean Eden Tures Brasserie och Bar nordefors.com Karoline Nordefors

Sommaren är snart över och flera av er läsare har säkert njutit av den nya vodkan LAKRI Swedish Perfection. Det har inlägget handlar om vodkan och hur den skapades av två av mina nära vänner. Grundarna till Lakri är Fabio Danho och Jimmie Kersmo. På kort tid har de lyckats nå ut till några av Stockholms populäraste barer med den nya smaktillsatta vodkan.

I BAREN med Sean Eden - Lakri nordefors.com Karoline Nordefors

Jag sitter på Grand Escalier i Sturegallerian och intervjuar Fabio. Han berättar om sin 20-åriga erfarenhet i branschen, berättelsen är spännande och mycket imponerande.

Framtagandet av Lakri startades för 2 år sedan av Fabio på hans tidigare krog, Honey Honey. Han tyckte att utbudet av shots antingen smakade dåligt eller var för svaga. Det var alltså dags för en ny produkt på marknaden! Fabio började experimentera med lakrits och hallon för att hitta en balans av smakerna med en mild eftersmak av alkohol.

När Fabio var nöjd med sitt recept ville han börja samarbeta med Jimmie Kersmo. De tog ett gemensamt beslut att resa till ett destilleri i Prag för att förverkliga sin dröm. I Prag skapade de sin första flaska av Lakri med smaksättning från Paris. Nästa steg var produktionen av flaskan. Med hjälp av en illustratör till Absolut Vodka-flaskan tog de fram en design som skickades till Italien.

Den 3:e juni 2014, lanserades LAKRI Swedish Perfection på marknaden. Under sommaren har den nya vodkan varit väldigt populär på några välkända krogar som The Soap Bar, Gården Bar, Grill, Sturecompagniet, Café Opera, Hotellet, Utecompagniet, Italiano Papa, Tures Brasserie & Bar och Josefinas.

Jag är väldigt stolt över mina vänner och önskar dem lycka till med Lakri!

Grundarna av LAKRI Swedish Perfection, Fabio Danho och Jimmie Kersmo nordefors.com Karoline Nordefors

Testa gärna det här goda Lakri-receptet:

5 cl Lakri Swedish Perfection

4 cl citron juice

3 tsk hallonsylt

Metod: skaka

Glas:collins

Is: krossad is

Sean Eden Bar Manager Tures Brasseri & Bar Stockholm

Sean Eden, Bar Manager Tures Brasserie och Bar Stockholm, under sommaren hittar du mig på FLYT

Instagram: @Sean_eden och @turesbrasseriebar

Kontakt: sean.edward.eden[@]gmail.com

Läs Seans tidigare inlägg

Läs alla tidigare inlägg I BAREN